Nie je obal ako obal
Ktorý obal je najvhodnejší na skladovanie kávy?
Vyberte si špeciálne vrecká, ktoré zachovajú čerstvosť a arómu pražených zŕn. Čím sú tieto vrecká výnimočné?
Jednosmerný aromatický ventil
Na zachovanie arómy čerstvej kávy sú vrecká vybavené jednosmerným aróma ventilom.
Ventil spoľahlivo reguluje uvoľňovanie kyslíka, oxidu uhličitého alebo pary.
Čo by sa stalo, keby ventil vo vrecku chýbal? Nafúkol by sa a praskol by!
Pretože čerstvo pražená káva produkuje až 6 litrov plynu na kilogram kávových zŕn.
Úryvky zo sveta kávy: Aby ušetrili na obaloch, niektorí menší výrobcovia skladujú kávu vo vreckách bez ventilu, ktoré sú na dne prepichnuté špendlíkom. Je to však neprofesionálne a kazí to obsah celého balenia.
Nepriepustná vrstva
Vrecko na kávu vybavené hliníkovou vrstvou vytvára vynikajúcu bariéru proti vzduchu a vlhkosti. Kyslík nespôsobí starnutie zrna a pražená káva nestratí svoju špecifickú vôňu ani chuť.
Avšak hliníková vrstva je úplne nahraditeľná aj kombináciou dvoch vrstiev fólií, ktoré vytvára bariéru proti okolitým vplyvom rovnako ako hliník. Navyše pri likvidácii týchto vrecúšok sa produkuje menej CO2 emisií.
Zip
Zips s možnosťou opätovného uzavretia zachováva čerstvosť kávy aj po otvorení. Označené zárezy na roztrhnutie uľahčujú otváranie vrecka a prístup k zipsu.
Konečné uzavretie vrecka
Než sa káva dostane na police obchodu alebo do rúk vášho zákazníka, uzavrite vrecko zváračkou. Ak si neviete rady s výberom správneho stroja, napíšte nám, radi vám s výberom poradíme.